eSSENTIALs aNGLo hELLENIc eNCYCLOPAEDIa
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  

Μοιραστείτε | 
 

 Το ερωτικό Ταό

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Το ερωτικό Ταό   19.08.08 15:38

Δυστυχώς μόνο ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου, που πολύ σπάνια βρίσκεται πιά στα βιβλιοπωλεία.

Είναι το αντίστοιχο Κινέζικο του Κάμα Σούτρα, η φρασεολογία του είναι πραγματικά καταπληκτική, το ίδιο και ο τρόπος, που χειρίζεται το θέμα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το ερωτικό Ταό   22.01.13 19:16

Το Ταό είναι η σύλληψη της κοσμικής σοφίας που κατανοήθηκε από τους Κινέζους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς, Γύρω στον 6ο π.Χ αιώνα, ο Λάο Τσε συγκέντρωσε τις βασικές θέσεις του σε ένα βιβλίο που λέγεται "ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΚ".Αποτελείται από 5.000 λέξεις περίπου και είναι ίσως το μικρότερο από τα αριστουργήματα του είδους στον κόσμο. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες με πολλές παραλλαγές. Μόνο στα αγγλικά υπάρχουν πάνω από τριάντα διαφορετικές αποδόσεις. Κάθε μεταφραστής έχει καταλάβει και ερμηνεύσει τα λόγια το Λάο Τσε διαφορετικά. Το Βασικό στη ταοϊκή φιλοσοφία είναι η πίστη ότι η ενέργεια και η κίνηση που παράγεται από αυτά είναι οι πηγές της ζωής.

Η συνηθισμένη συμπεριφορά του δυτικού κόσμου στις ερωτικές εικόνες η αποκαλούμενη «πορνογραφία» δεν έχει θέση στην αρχαία Κίνα.
Ο άντρας θα έπρεπε να καλλιεργήσει την ικανότητα να επιβραδύνει την εκσπερμάτισή του μέχρι να κορεσθεί η ερωτική του σύντροφος… Ο άντρας θα έπρεπε να ανακαλύψει και να είναι γνώστης της ιδανικής του εκσπερματικής συχνότητας. Πάντως αυτή η συχνότητα δε θα έπρεπε να είναι πάνω από δύο η τρεις φορές στις δέκα συνευρέσεις.

Μετά την εκσπερμάτιση ο άντρας είναι κουρασμένος, τα αυτιά του βουίζουν, τα μάτια του είναι βαριά και λαχταράει τον ύπνο. Διψάει και τα μέλη του είναι αδρανή και δύσκαμπτα. Ένα δευτερόλεπτο ηδονής κατά την εκσπερμάτιση έχει σαν αποτέλεσμα ώρες κόπωσης και αυτό σίγουρα δεν είναι αληθινή ηδονή. Από την άλλη πλευρά όταν ο άντρας ελαττώνει και ρυθμίζει την εκσπερμάτισή του στο απολύτως ελάχιστο, το σώμα του θα καρδαμώσει, το πνεύμα του θα ηρεμήσει, και η όραση του θα βελτιωθούν. Αν και κατά καιρούς φαίνεται ότι ο άντρας απαρνιέται στον εαυτό του το εκσπερματικό αίσθημα, η αγάπη για τη γυναίκα του αυξάνεται. Είναι σαν να μην τη χορταίνει ποτέ του. Δεν είναι άραγε αυτό ο αληθινός αστείρευτος πόθος;

Αν αυτό είναι αλήθεια τότε μπορώ να πω ότι ο έρωτας χωρίς εκσπερμάτιση είναι το λασκάρισμα της έντασης χωρίς όμως έκρηξη, είναι μια γαλήνια απόλαυση χωρίς βιαιότητες, μια διαρκής αισθησιακή ικανοποίηση που διαλύεται σε κάτι εκτενέστερο και πιο υπερβατικό από το ίδιο το άτομο, είναι ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης και όχι διαχωρισμού. Είναι μια συγχώνευση και ένα μοίρασμα, όχι ένας αποκλειστικός, ιδιωτικός και μοναχικός σπασμός.

Το αρσενικό ανήκει στο Γιάνγκ και ιδιότητά του εύκολα να εγείρεται αλλά το ίδιο εύκολα να υποχωρεί.
Το θηλυκό ανήκει στο Γιν και ιδιότητά του αργά να εγείρεται αλλά το ίδιο αργά να χορταίνει.
Βου Χσιεν

Οι μέθοδοι του εκσπερματικού ελέγχου

1. Η μέθοδος της κλειδαριάς.
Το προτέρημα με αυτή την μέθοδο είναι πως εύκολα εφαρμόζεται. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το σύστημα: τρία ρηχά, ένα βαθύ, μπορεί κλείνοντας τα μάτια και το στόμα του να αναπνέει βαθιά και προσεχτικά από τη μύτη, ώστε να μη λαχανιάζει. Όταν αρχίσει να αισθάνεται πως σύντομα θα χάσει τον έλεγχο, τότε πρέπει να ανασηκώσει απότομα τη μέση του αποτραβώντας το πέος του στο ύψος των τριών εκατοστών και να μείνει ακίνητος. Μετά αναπνέοντας βαθιά από τον θώρακα να μαζεύει το υπογάστριο όπως σφίγγεται κανείς όταν αναζητάει επειγόντως τουαλέτα. Με το να σκέπτεται πόσο σημαντικό πράγμα είναι η αποθησαύριση του σπέρματος του και ότι δεν πρέπει να το σκορπάει ασυλλόγιστα, θα ηρεμήσει σύντομα αναπνέοντας βαθιά. Τότε μπορεί να ξαναρχίσει τις διεισδύσεις.
Ο συνδυασμός της μεθόδου της κλειδαριάς με βαθιές διαφραγματικές αναπνοές μπορεί να του επιτρέπει να συνεχίσει σχεδόν απεριόριστα.

2. Η σύγχρονη μέθοδος της κλειδαριάς
Η μέθοδος της κλειδαριάς, ερμηνευμένη με σύγχρονους όρους, είναι πράγματι πολύ εύκολη. Όταν ο άντρας αισθανθεί ότι πλησιάζει στο σημείο της έξαψης αποτραβάει απλούστατα το πέος του για δέκα μέχρι τριάντα δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνει τον κίνδυνο εκσπερμάτισης και χάνει δέκα μέχρι τριάντα τοις εκατό από τη στύση του. Μετά μπορεί να δεισδύσει και να επαναλάβει τις διεισδύσεις όσες φορές θέλει. Γινόμενος πιο έμπειρος θα διαπιστώσει πως θα αποτραβιέται όλο και πιο σπάνια. Στο τέλος θα χρειάζεται να προσπαθεί μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

3. Η μέθοδος της συμπίεσης
Ό άντρας θα πρέπει να την ειδοποιήσει όταν έχει ερεθιστεί επικίνδυνα. Τότε εκείνη αντιδράει με γρήγορο ανασήκωμα, γλιστρώντας από τον φαλλικό άξονα και πιέζοντας με τον αντίχειρα τον χαλινό της πόσθης, ενώ με το δεύτερο και τρίτο δάχτυλο πιέζει τους αδένες στη βάση της βαλάνου, για τρία ή τέσσερα δευτερόλεπτα. Αυτή η πίεση κάνει τον άντρα να χάνει όχι μόνο την ορμή της εκσπερμάτισης, αλλά και το δέκα μέχρι τριάντα τοις εκατό από την στύση του. Η γυναίκα θα πρέπει να αφήσει να περάσουν δεκαπέντε με τριάντα δευτερόλεπτα για να ξαναβάλει το πέος στο αιδοίο της συνεχίζοντας τον έρωτα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές κατά την διάρκεια της συνουσίας.

4. Η αρχαία κινέζικη τέχνη της συμπίεσης
Σε αυτή τη περίπτωση, ο άντρας από μόνος του ασκεί την πίεση. Με την Βοήθεια του δείκτη του και των μεσαίων δακτύλων του αριστερού χεριού, πιέζει σε ένα σημείο, μεταξύ του όσχεου και της έδρας για τρία τέσσερα δευτερόλεπτα παίρνοντας ταυτόχρονα μια Βαθιά εισπνοή. Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Πρώτον, δε χρειάζεται να αποτραβηχτεί ο άντρας από τη γυναίκα.
Δεύτερον, δε χάνεται καιρός σε φραστικές εξηγήσεις.
Τρίτο δε χρειάζεται να αναφέρει απολύτως τίποτε. Πολλοί άντρες σίγουρα προτιμούν αυτή τη τεχνική ακριβώς επειδή αποφεύγουν να αποκαλύψουν το πρόβλημα τους.

Την άνοιξη ο άντρας μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να εκσπερματίζει μια μόνο φορά στις τρεις μέρες. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, δύο φορές το μήνα. Στο διάστημα το παγερού χειμώνα, πρέπει να αποταμιεύει το σπέρμα του και να μην εκσπερματίζει διόλου. Το χειμώνα η ουράνια πορεία είναι να συσσωρευτεί γιανγκ ουσία. Αν ο άντρας ακολουθήσει αυτή τη χρυσή τομή θα φθάσει σε βαθιά γεράματα.

Όταν ένας άντρας κάνει μια φορά έρωτα χωρίς να ξοδέψει το σπέρμα του, το κορμί του θα δυναμώσει.
Αν κάνει πέντε φορές η κυκλοφορία του αίματος κι η καρδιά του θα αναζωογονηθούν.
Αν κάνει δέκα φορές έρωτα χωρίς να ξοδέψει το σπέρμα του θα είναι σαν τους αθανάτους.

Εννιά ρηχές διεισδύσεις και μία βαθιά φαίνεται να είναι η μέθοδος που προτιμούσαν όλοι σχεδόν οι αρχαίοι δάσκαλοι του ερωτικού Ταό. Ήταν μια μέθοδος το ίδιο δημοφιλής σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Βλέποντας το από τη σκοπιά του Ταό, είναι ο καλύτερος συνδυασμός και το ζευγάρι αποκομίζει τα μεγαλύτερα οφέλη. Οι γυναίκες συνήθως βρίσκουν τη μέθοδο αυτή ιδιαίτερα ηδονική. Αισθάνονται μια βασανιστική ηδονή που οδηγεί σε κορεσμό.

Όταν ο άντρας έχει αποκτήσει την ικανότητα να κάνει έρωτα από μισή ώρα και πάνω την κάθε φορά, τότε παίζει σπουδαίο ρόλο η αλλαγή των στάσεων. Είναι σημαντικό, να μη χάνει τη μαγεία της η ερωτική ζωή εξαιτίας ασυλλόγιστων επαναλήψεων, ώστε το ζευγάρι να μην βαρεθεί ο ένας τον άλλον. Η ένωση των Γιν-Γιανγκ, θα πρέπει να γίνεται κέφι έχοντας στόχο την ευεξία, την μακροζωία και την εσωτερική αρμονία.

Αν ο άντρας γνωρίζει καλά το Ταό, αν κατέχει το Ταό, η υγεία του θα βελτιώνεται με όσο περισσότερες γυναίκες κάνει έρωτα. Αλλά αν δεν γνωρίζει το Ταό, μια και μόνο γυναίκα είναι αρκετή για να τον στείλει πρόωρα στον τάφο.Το ερωτικό Ταό δεν έχει ούτε μια λέξη για την "ανικανότητα". Δεν την αντιμετώπισαν ποτέ στα σοβαρά οι αρχαίοι Κινέζοι. Ακόμη και στην Δύση είναι μια λέξη πολύ χρησιμοποιημένη και τετριμμένη, μάλλον υποτιμητική παρά επιστημονική. Τεχνικά είναι η αδυναμία διεκπεραίωσης της ερωτικής πράξης. Μπορεί επίσης να σημαίνει κι αμηχανία. Όμως όταν δεν ανορθώνεται το πέος του άντρα αυτός δεν είναι καθόλου αβοήθητος. Η συμβολή του Ταό στη λύση αυτού του προβλήματος είναι ξεκάθαρη, κι αναμφισβήτητη: να ξεχάσει τη στύση του και να συγκεντρωθεί στο κορμί της συντρόφου του, στις χαρές και την ομορφιά του. Και τότε μπορεί να είναι σίγουρος ότι της προσφέρει τον ανώτατο βαθμό ηδονής έστω και χωρίς το πέος του.

Τρυφερή είσοδος θα πει ότι ο άντρας μπορεί να εισχωρήσει χωρίς στύση με μια μικρή βοήθεια των δακτύλων του. Αν ο άντρας είναι αρκετά έμπειρος μπορεί να τα καταφέρει ακόμη και με ένα τελείως χαλαρωμένο πέος να εισχωρήσει και να είναι βέβαιος ότι η σύντροφος του το απολαμβάνει όσο κι αυτός. Αν η τρυφερή είσοδος γίνεται σωστά μπορεί να δώσει στη γυναίκα πρωτόγνωρες ηδονές. Όταν ο φαλλός είναι πλέον μέσα της, θα έχει όλες τις ευκαιρίες να σκληρύνει, αν ο άντρας ακολουθεί τις οδηγίες το ερωτικού Ταό.

Η ρίζα μια καλής υγείας είναι η βαθιά αναπνοή. Είναι ένας πολύ απλός και πρακτικός τρόπος να γίνουμε πιο γεροί. Τρία είναι τα βασικά σημεία που θα σε βοηθήσουν να αναπνέεις σωστότερα:
1. Στάσου ίσια κι έχε το στήθος σου φυσιολογικά.
2. Μάθε να αναπνέεις μέσα κι έξω μόνο με την βοήθεια της μύτης και του
θώρακα.
3. Βγάλε αργά όλο τον αέρα που έχεις στα πνευμόνια σου και μετά άδειασε τα ολωσδιόλου κάνοντας μια μεγαλύτερη προσπάθεια μαζεύοντας τελείως τον θώρακα. Τώρα μπορείς να εισπνεύσεις προσεκτικά τεντώνοντας τον θώρακα σου στο ανώτατο όριο. Μετά βγάλε τον αέρα πάλι αργά, επαναλαμβάνοντας όλη την διαδικασία.
Φυσικά δε χρειάζεται να αναπνέει κανείς έτσι όλη την ώρα, αλλά μπορεί να γίνεται καθημερινά για μερικά λεπτά τόσο αργά και βαθιά που θα γίνει μια φυσιολογική συνήθεια ακόμη κι όταν κοιμάται κανείς.

Όραση και αναπνοή
Γέμισε τα πνευμόνια σου με αέρα – όχι τόσο έντονα όπως θα έκανες αναπνευστικές ασκήσεις – αλλά χαλαρωμένα και φυσιολογικά κι άφησε ελεύθερα την εκπνοή να ακολουθεί την εισπνοή σε ένα φυσιολογικό ρυθμό. Αναπνέοντας με αυτό τον τρόπο, παρατήρησε προσεκτικά το αντικείμενο
που θα ήθελες να δεις… Κάθε βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος καθρεφτίζεται κατευθείαν στην όραση.

Ένας πραγματικό ικανός γιατρός πρώτα βρίσκει την αιτία της αρρώστιας και βρίσκοντας τη, προσπαθεί να τη θεραπεύσει με το φαγητό. Μόνο όταν αποτύχει με το φαγητό στρέφεται στα φάρμακα.
Σαν Σιου Μο

Να κάνει κανείς έρωτα χρησιμοποιώντας μόνο την άψογη τεχνική του, ως "επαγγελματίας" φαίνεται ότι είναι προσβλητική στις γυναίκες. Τεχνική χωρίς θέρμη, αίσθημα και συναίσθημα σκοτώνει τον θεό του έρωτα.
Ένας αδέξιος εραστής είναι σαν το πίθηκο που προσπαθεί να παίξει βιολί.
Ο. ντε Μπαλζάκ

Συχνά η οσμή είναι το πιο ερεθιστικό από οτιδήποτε άλλο σε ένα άτομο του αντίθετου φύλου. Η χαρακτηριστική ευωδιά της επιδερμίδας, των μαλλιών, του στόματος των γεννητικών οργάνων κλπ. ενός ατόμου είναι δυνατόν σε ένα ειδικά ταιριαστό σύντροφο να είναι πολύ ηδονικό ή ακόμη απίστευτα σαγηνευτικό.Η θεωρία του ταοϊσμού υποστηρίζει ότι η εκσπερμάτιση είναι μια ηδονή ενός δευτερολέπτου μόνο, κάτι σαν αστραπή ή ξέσπασμα υπερφορτισμένης ενέργειας. Αν ο άντρας κάνει έρωτα τακτικά, θα εναρμονισθεί η ερωτική ενέργεια κι η ανάγκη του για την εκσπερμάτιση θα μειωθεί κατά πολύ. Η ουσία του έρωτα είναι κάτι που ρέει, είναι κάτι συνεχόμενο και το αδιάκοπο κι όχι κάτι το στιγμιαίο κι εκρηκτικό.

Ο μόνος μετατροποιός κι αλχημιστής που μεταμορφώνει τα πάντα σε χρυσό είναι ο έρωτας.
Η μόνη μαγική δύναμη ενάντια στο θάνατο, γεράματα, ρουτίνα, είναι ο έρωτας.
Αναίς Νιν

Μετά την εκσπερμάτιση όλα τα ζώα είναι θλιμμένα εκτός από τις γυναίκες και τα κοκόρια. Σχεδόν κάθε άντρας έχει νιώσει τη φοβερή μετεκσπερματική αίσθηση – το αίσθημα δηλαδή ότι έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για την γυναίκα του – που τον κάνει να αναρωτιέται τι ήταν εκείνο που τον έσπρωξε να την αγαπήσει. Οι περισσότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται γρήγορα, από ένστικτο, ότι ο σύντροφος τους δείχνει σημεία αδιαφορίας κι απομάκρυνσης.
Οι αρχαίοι ταοϊστες πίστευαν ότι το σπέρμα είναι η κινητήρια δύναμη του άντρα στη γυναίκα και είναι η πιο σημαντική δύναμη ζωτικότητας του άντρα. Όταν ο άντρας εκχύνει είναι σαν να φεύγει αέρας από μία ρόδα ή από ένα μπαλόνι, αισθάνεται μια πλήρη ψυχοσωματική πτώση, ιδιαίτερα όταν εκσπερματίζει με μεγάλη συχνότητα.

Πολλοί γιατροί σήμερα χρησιμοποιούν την ορμονοθεραπεία σε ασθενείς που το επιθυμούν. Τέτοια θεραπεία για την επαναπόκτηση της ορμονικής ισορροπίας είναι ευνόητο να συνεπάγεται μεγάλες θυσίες όχι μόνο στα πλαίσια της ιατρικής αμοιβής αλλά επίσης και στα πλαίσια των κινδύνων για παρενέργειες που είναι συχνά το επακόλουθο της θεραπείας με τα δραστικά φάρμακα και με τεχνητές ορμόνες.

Όμως γιατί να χρησιμοποιεί κάποιος τεχνητά μέσα αφού τα ανθρώπινα σώματα μπορούν να παράγουν τις δικές τους φυσιολογικές ουσίες που είναι συγκριτικά πιο σίγουρες και φθηνότερες: Για παράδειγμα δεν είναι μόνο μια πλουσιοπάροχη ερωτική ζωή που μπορεί να είναι το κίνητρο στους άντρες για να παράγουν περισσότερη τεστοστερόνη σε υψηλό και πιο υγιεινό επίπεδο. Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα μελέτη το οπτικό ερέθισμα από μόνο του χωρίς εκσπερμάτιση ή συνουσία μπορούσε να αυξήσει αξιοσημείωτα το ποσοστό της τεστοστερόνης στο αίμα.
Ο οπτικός ερεθισμός γίνεται με μια ερωτική ταινία διάρκειας 30 λεπτών με χάδια, γδυσίματα, ερωτικούς προλόγους και συνουσία σε διάφορες στάσεις.

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει την παλιά ταοϊκή αντίληψη ότι σχεδόν κάθε μορφή ερεθισμού αντρών και γυναικών, όπως τα φιλιά και τα χάδια, μπορεί να είναι ωφέλιμη κι ότι η εκσπερμάτιση δεν είναι πάντα απαραίτητη.
Ποιος νέος στα δεκαοχτώ του δεν θα προτιμούσε την ευχάριστη συμβουλή του Βαν ντε Βέλντε (διάσημος για το βιβλίο του «Ο Τέλειος γάμος») να εκσπερματίζει κάθε φορά, από το βαρύ και ασήκωτο κανόνα του Δασκάλου Σαν να εκσπερματίζει «μια φορά στις εκατό συνουσίες», ή ακόμη στην πιο ελαφριά παραλλαγή του για τον εικοσάχρονο να εκσπερματίζει μια φορά στις τέσσερις μέρες; Φυσικά αγκάλιασα τη συμβουλή του Βαν ντε Βέλντε, όπως θα έκανε κάθε ευκολοεπηρέαστος νέος για να αποφύγει την πειθαρχία της αρχαίας "τυραννίας" του Δασκάλου Σαν. Αλίμονο! καταδίκασα τον εαυτό μου σε καταναγκαστικά έργα 12 χρόνων επειδή πρόδωσα την αρχαία σοφία.

Η μόνη ανηθικότητα είναι η έλλειψη αγάπης.
Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχει ένα είδος γεννήτριας αισθήσεων, το προεγώ, που παράγει δύο είδη ψυχολογικής ενέργειας, τη Libido (γενετήσια ορμή) και τη Mortido (ορμή του θανάτου).
Αν η Libido κατευθύνεται προς τα μέσα, τότε έχουμε ναρκισσισμό και υποχονδριακές καταστάσεις. Αν η Mortido κατευθύνεται προς τα μέσα τότε έχουμε ασκητισμό και μαζοχισμό, σε αντίθεση με το σαδισμό στην εξωτερική κατεύθυνση.
star
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Το ερωτικό Ταό
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: eSSENTIALs aNGLo hELLENIc eNCYCLOPAEDIa :: Arts :: Erotic-
Μετάβαση σε: