Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


eSSENTIALs aNGLo hELLENIc eNCYCLOPAEDIa
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Latest imagesLatest images  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  

 

 Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty14.09.08 13:34

star

Τι είναι :

Συλλογή, επιμέλεια

Θ. Γ. Πετράκογλου


star star star

Ελληνική Βικιπαίδεια

star

Προγράμματα δημιουργίας:

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Z3d5ozj8wmldl8ri3h7a

Fractal Forge

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Z7ro0tm7n9np3whuchue

ChaosPro

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 2ha7ts9gy2rdvym0rexc

Aros Fractals

Δημιουργίας Μουσικής:

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα O06ot5u3nedxmttd3ucp

Fractal music

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 0px39lclf39s5yemdmc1 Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 9ectbkk6l7v7niaq8m7x Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 8ycz7a5936nz8s9o9ifa

Συλλογές σε MPEG-1 και MPEG-2 με φρακταλική μουσική.

Κατεβαίνουν με "save link as".

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 9wmisbwmgsau7zkl0ct7

Μιά πολύ ωραία συλλογή φρακταλικών σχημάτων

Διπλό αριστερό κλίκ, για να δείτε τις εικόνες μεγαλύτερες

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 2ty222cdxu8qjizd1z2k

"ΧΑΟΣ, μιά νέα επιστήμη" του James Gleick

Την τελευταία δεκαετία, φυσικοί, βιολόγοι, αστρονόμοι, γιατροί και οικονομολόγοι έχουν αναπτύξει ένα νέο τρόπο να κατανοούν τη μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στη φύση. Πρόκειται για μια νέα επιστήμη, το χάος όπως ονομάζεται, που μελετά πώς από το τυχαίο, το ασταθές, το απρόβλεπτο, την αταξία δημιουργείται τάξη και μορφή. Όπως λέει ο Ντάγκλας Χόφσταντερ (Douglas Hofstadter), «Πίσω από μια πρόσοψη τάξης μπορεί να κρύβεται ένας μυστηριώδης τύπος χάους και, επιπλέον, βαθιά μέσα στο χάος μπορεί να κρύβεται ένα ακόμη πιο μυστηριώδες είδος τάξης».

Η επιστήμη του χάους διατέμνει τους παραδοσιακούς επιστημονικούς κλάδους συνδέοντας είδη αταξίας και έλλειψης κανονικότητας που φαίνονται να μην έχουν μεταξύ τους καμιά σχέση: τους στροβιλισμούς της ατμόσφαιρας και τους περίπλοκους ρυθμούς της ανθρώπινης καρδιάς, το σχήμα των νιφάδων του χιονιού και τις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου. Παρά τα δύσκολα μαθηματικά του, το χάος είναι η επιστήμη της καθημερινής ζωής και απαντά σε ερωτήσεις όπως: n μορφή έχει ο καπνός που ανεβαίνει απ' το τσιγάρο, πώς εξηγείται η ιδιάζουσα κίνηση των ματιών των σχιζοφρενών, πώς σχηματίζονται τα σύννεφα...

Στην επιστήμη του χάους αναφέρεται και ο Τζέιμς Γκλέικ (James Gleick) στο ομώνυμο βιβλίο του. Περιγράφει καταπληκτικές και αναπάντεχες ιδέες μεγάλων επιστημόνων: το Φαινόμενο της Πεταλούδας του Έντουαρντ Λόρεντζ (Edward Lorenz), που αποτελεί τη βάση της αδυναμίας πρόγνωσης και της σταθερότητας του καιρού, την παγκόσμια σταθερά του Μίτσελ Φαϊγκενμπάουμ
(Mitchell Feigenbaum), που την εμπνεύστηκε καθώς στοχαζόταν πάνω στη φύση και την τέχνη,
την ιδέα των φράκταλ του Μπενουά Μάντελμπροτ (Benoit Mandelbrot), που οδήγησε σε μια νέα γεωμετρία της φύσης.

Το «Χάος» είναι η ιστορία μιας επιστημονικής ανακάλυψης. Καταγράφει τις συγκρούσεις, τις συγκινήσεις, τις απογοητεύσεις της. Είναι η περιγραφή μιας επανάστασης — της γέννησης μιας νέας επιστήμης. Όταν θα το 'χετε διαβάσει, είναι βέβαιο πως δε θα ξανακοιτάξετε ποτέ πια τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο.


Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Starsa


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 24.03.13 17:51, 16 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty18.12.08 15:35

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 22

"Οι σημερινές μελέτες σχετικά με τις ακανόνιστες μορφές των φυσικών διαδικασιών και η εξερεύνηση των απεριόριστα πολύπλοκων σχημάτων βασίζονταν σε μια κοινή έννοια : Στη σταθερότητα κλίμακας, στην ιδιότητα της αυτο-ομοιότητας (self - similarity).

Πάνω από όλα, fractal σημαίνει κάτι όμοιο με τον εαυτό του. Η αυτο-ομοιότητα είναι συμμετρία που συναντάμε σε όλες τις κλίμακες. Σημαίνει αναδρομή, μορφή μέσα στην μορφή, μονάδα μέσα στην μονάδα.

Το 1975, ο μαθηματικός Μπενουά Μάντελμπροτ (Benoit Mandelbrot), καθώς ετοίμαζε την πρώτη μεγάλη εργασία του, κατέληξε στη γνώμη ότι χρειαζόταν ένα όνομα για τα σήματα, τις διαστάσεις και τη γεωμετρία του. Σε ένα λατινικό λεξικό ο Μάντελμπροτ συνάντησε το επίθετο fractus από το ρήμα frangere: σπάζω. Η ακουστική ομοιότητα με τις ομορριζες αγγλικές λέξεις fracture και fraction (σπάω και κλάσμα / τεμάχιο) φαινόταν κατάλληλη. Ο Μάντελμπροτ επινόησε την λέξη fractal, που είναι ουσιαστικό και επίθετο στην αγγλική και την γαλλική γλώσσα.

“Τά φράκταλ“, λέγει ο James Gleick “είναι ένας τρόπος να βλέπουμε το άπειρο.

Φανταστείτε ένα ισόπλευρο τρίγωνο, με πλευρές μήκους τριάντα εκατοστών. Φανταστείτε τώρα έναν ορισμένο μετασχηματισμό, ένα συγκεκριμένο, καλά ορισμένο και εύκολα επαναλαμβανόμενο σύνολο κανόνων. Στο μεσαίο τρίτο κάθε πλευράς και, εξωτερικά του αρχικού τριγώνου σχηματίστε από ένα νέο ισόπλευρο τρίγωνο. Αυτά θα είναι όμοια με το αρχικό, αλλά οι πλευρές τους θα έχουν μήκος, το ένα τρίτο του μήκους της πλευράς του αρχικού.

Το αποτέλεσμα είναι το αστέρι του Δαβίδ (Ερμέως). Αντί γιά τρία τμήματα των τριάντα εκατοστών, το περίγραμμα αυτού του σχήματος είναι τώρα δώδεκα τμήματα των δέκα εκατοστών. Αντί γιά τρείς κορυφές, τώρα υπάρχουν έξι.

Στη συνέχεια, σε καθεμιά από τις δώδεκα πλευρές επαναλάβετε το ίδιο μετασχηματισμό, προσαρμόζοντας ένα μικρότερο τρίγωνο σε κάθε μεσαίο ένα τρίτο. Και πάλι το ίδιο, μέχρι το άπειρο. Το περίγραμμα γίνεται όλο και πιό λεπτομερές, μοιάζοντας με κάποιο είδος ιδανικής νιφάδας χιονιού.

Το σχήμα αυτό είναι γνωστό ως καμπύλη Κοχ, από το όνομα του Χέλγκε Φον Κοχ, του σουηδού μαθηματικού που το περιέγραψε πρώτος το 1904.“

Η Νιφάδα Κοχ

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα D2b03e21

Το μήκος της οριακής γραμμής είναι 3χ4 / 3χ4 / 3χ4 /3 ... άπειρο. Το εμβαδόν παραμένει μικρότερο από το εμβαδόν του κύκλου που είναι περιγεγραμμένος γύρω από το αρχικό τρίγωνο. Συνεπώς, μιά άπειρη σε μήκος γραμμή περιβάλλει ένα πεπερασμένο εμβαδόν.

Σχήματα σαν την καμπύλη Κόχ εμφανίζουν ομοιότητα με τον εαυτό τους γιατί φαίνονται ακριβώς ίδια, ακόμα και σε μεγάλη μεγέθυνση.

Η αυτο-ομοιότητα, η εκδήλωση της πρωταρχικής Μονάδας στις μονάδες, βρίσκεται μέσα στην τεχνική της κατασκευής των καμπυλών - ο ίδιος σχηματισμός επαναλαμβάνεται σε όλο και μικρότερες κλίμακες -. Είναι μια ιδιότητα που αναγνωρίζεται εύκολα. Παραδείγματα βρίσκουμε παντού :

Στα άπειρα είδωλα ενός προσώπου που στέκεται ανάμεσα σε δύο καθρέφτες, στην ιδέα του γελοιογραφικού ψαριού, το οποίο τρώει ένα μικρότερο, το οποίο τρώει ένα μικρότερο, κ.ο.κ.

Το ίδιο συμβαίνει στη γνωστή ρώσικη κούκλα μπάμπουσκα, η μία μέσα στην άλλη, μέσα στην άλλη κ.ο.κ. τουτέστιν ο Μακρόκοσμος - Έν και οι εκάστοτε περιεχόμενοι μετέχοντες Μικρόκοσμοι - Ενάδες.

Ο Τζόναθαν Σουϊφτ, συγγραφέας των ταξιδιών του Γκιούλιβερ γράφει : “Έτσι παρατηρούν οι φυσιοδίφες : ένας ψύλλος / έχει πάνω του μικρότερους ψύλλους που τον καταβροχθίζουν / κι αυτοί έχουν μικρότερους ψύλλους που τους τρώνε / και έτσι μέχρι το άπειρο“.

Τα διαγράμματα του Μάντελμπροτ για τις αξίες των τιμών του χρηματιστηρίου και την διαμόρφωση και ροή των ποταμών εμφανίζουν μιά ομοιότητα με τον εαυτό τους, όχι μόνο γιατί εμφανίζουν λεπτομέρειες σε κλίμακες όλο και μικρότερες, αλλά και γιατί τις εμφανίζουν με σταθερό λόγο.

“Οι μεγάλες δίνες φέρνουν μικρές σπείρες / Που τρέφονται από των μεγάλων την ταχύτητα / Και οι μικρές δίνες φέρνουν μικρότερες δίνες“ : Λιούις Ρίτσαρντσον.

Τα αιμοφόρα αγγεία, από την αορτή μέχρι τα τριχοειδή, σχηματίζουν επίσης ένα είδος συνεχούς. Διακλαδώνονται και χωρίζονται και διακλαδώνονται πάλι, ώσπου γίνονται τόσο στενά που τα κύτταρα του αίματος αναγκάζονται να περνούν το ένα πίσω από το άλλο. Η φύση της διακλάδωσής τους είναι φρακταλική.

Η δομή τους μοιάζει με την δομή των φανταστικών αντικειμένων που συνέλαβαν οι μαθηματικοί της αρχής του αιώνα και τα ανακάλυψε στην συνέχεια ο Μάντελμπροτ. Λέγει ο James Gleick : “Από κάποια αναγκαιότητα της φυσιολογίας, τα αιμοφόρα αγγεία πρέπει να κάνουν κάτι μαγικό που έχει σχέση με τη διάσταση. Όπως η καμπύλη του Κόχ, γιά παράδειγμα, περιορίζει την γραμμή άπειρου μήκους σε μιά μικρή επιφάνεια, το κυκλοφοριακό σύστημα πρέπει να συμπιέζει μιά τεράστια επιφάνεια σε έναν περιορισμένο όγκο.

Για το σώμα το αίμα είναι ακριβό και ο χώρος κάτι πολύτιμο. Η φύση της φρακταλικής δομής έχει καταστρώσει τις λειτουργίες του σώματος τόσο έξυπνα, ώστε, στους περισσότερους ιστούς, κανένα κύτταρο δεν απέχει από ένα αιμοφόρο αγγείο περισσότερο από τρία ή τέσσερα κύτταρα. Ακόμη, τα αγγεία και το σώμα καταλαμβάνουν μικρό χώρο, όχι περισσότερο από 5% του σώματος.

Αυτή η θαυμάσια δομή - των δύο διαπλεκόμενων φρακταλικών δένδρων που σχηματίζονται από τις φλέβες και τις αρτηρίες - δεν είναι καθόλου μοναδική. Το σώμα είναι γεμάτο με τέτοιου είδους πολυπλοκότητα. Η φρακταλική ανάπτυξη φαίνεται πως είναι αναγκαία για την εξασφάλιση της εργονομίας.

Στο πεπτικό σύστημα οι ιστοί εμφανίζουν πτυχές μέσα στις πτυχές.
Οι πνεύμονες που πρέπει να περικλείουν την μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια στο μικρότερο δυνατό χώρο.
Οι πνεύμονες του ανθρώπου περιέχουν συμπυκνωμένη μία επιφάνεια μεγαλύτερη από ένα γήπεδο τέννις.

Μερικοί θεωρητικοί βιολόγοι άρχισαν να βρίσκουν πως η φράκταλ οργάνωση ελέγχει τις δομές σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπινου σώματος.
Οι ανατόμοι μελετούν το σύστημα των αγγείων ταξινομώντας τα αιμοφόρα αγγεία σε κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους, αρτηρίες και αρτηρίδια, φλέβες και φλεβίδια.

Η φρακταλική προσέγγιση παίρνει υπ' όψη της όλη τη δομή με τη βοήθεια των διακλαδώσεων που την δημιουργούν, διακλαδώσεων που συμπεριφέρονται με συνέπεια και στις μεγάλες και στις μικρές κλίμακες.

Το δίκτυο των ειδικών νεύρων της καρδιάς που μεταφέρουν παλμούς ηλεκτρικού ρεύματος στους συσπώμενους μυς αποδείχτηκε φράκταλ. Γνωστό στους καρδιολόγους ως δίκτυο Χις - Πουρκίνζε, ενέπνευσε μιά ιδιαίτερα σημαντική κατεύθυνση έρευνας.

Μερικοί καρδιολόγοι που είχαν στο μυαλό τους το χάος διαπίστωσαν ότι το φάσμα συχνοτήτων των χτύπων της καρδιάς, όπως και των σεισμών και των οικονομικών φαινομένων, ακολουθούσαν φράκταλ νόμους και υποστήριξαν ότι ένα κλειδί στην κατανόηση του χρονισμού των χτύπων της καρδιάς ήταν η φράκταλ οργάνωση του δικτύου Χις - Πουρκίνζε, ένας λαβύρινθος διακλαδωνόμενων μονοπατιών οργανωμένων ώστε να είναι όμοια με τον εαυτό τους σε όλο και μικρότερες κλίμακες“.

Πώς μπόρεσε η φύση να δημιουργήσει μιά τέτοια πολύπλοκη αρχιτεκτονική; Η άποψη του Μάντελμπροτ είναι, ότι η πολυπλοκότητα υπάρχει μόνο μέσα στο πλαίσιο της παραδοσιακής ευκλείδειας γεωμετρίας. Γιατί, ως φράκταλ, οι διακλαδωνόμενες δομές μπορούν να περιγραφούν με διάφανη απλότητα, με λίγες πληροφορίες.

Το DNA σίγουρα δεν μπορεί να προσδιορίσει τον τεράστιο αριθμό των διάφορων βρόγχων και κυψελίδων ή τη συγκεκριμένη χωρική δομή του δέντρου που προκύπτει, αλλά μπορεί να προσδιορίσει μιά επαναλαμβανόμενη διαδικασία διακλαδώσεων και ανάπτυξης, τύπος - Μονάς και αναλογικοί τύποι - μονάδες.

Ο Μάντελμπροτ πέρασε από τα πνευμονικά και τα αγγειακά δέντρα στα πραγματικά δέντρα του φυσικού κόσμου, που χρειάζονται να δέχονται τις ηλιακές ακτίνες και να αντιστέκονται στον άνεμο, με φράκταλ διακλαδώσεις και φράκταλ φύλλα. Και οι θεωρητικοί βιολόγοι άρχισαν να σκέφτονται ότι η φράκταλ σταθερότητα κλίμακας δεν ήταν απλώς κοινή αλλά καθολική στη μορφογένεση.

“Όταν η εταιρεία E.I DuPont de Nemours and Co. και ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισαν τελικά να παράγουν ένα συνθετικό ισοδύναμο των πούπουλων της χήνας, το έκαναν γιατί κατάλαβαν ότι η δυνατότητα δέσμευσης του αέρα που είχαν τα φυσικά πούπουλα προερχόταν από τους φράκταλ κόμβους και διακλαδώσεις της βασικής πρωτεϊνης των πούπουλων, την κερατίνη“.

H έννοια της αυτο-ομοιότητας αγγίζει παλιές χορδές του πολιτισμού μας.
Ο Ουίλιαμ Μπλέικ Άγγλος ζωγράφος και ποιητής έγραψε : “Να δείτε τον κόσμο σε έναν κόκκο άμμου“.

Τέλος, ο Λάϊμπνιτς (1646 - 1716), επινοητής του απειροστικού λογισμού θεωρούσε ότι μία σταγόνα νερό περιείχε ένα ολόκληρο γόνιμο σύμπαν, που με τη σειρά του περιείχε σταγόνες νερό και νέα σύμπαντα."


Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα X

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Starsa


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 09.02.10 13:03, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty18.12.08 17:02

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 8mox0aw8a66ocpxk19zk

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 7aeufk4oemu3dh1mjgc8

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Starsa


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 09.02.10 13:02, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty18.12.08 17:05

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα P1m4y3jus4ukp12lxbu6

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Atdapolce2gutahltu5x

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 3li21j8bypbb9jy0w3ce

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Starsa


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 09.02.10 13:02, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty18.12.08 17:06

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα 6y2s0uv7y7mnpw6d44y0

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα B9mn8m8dd9l7fc0co7wi

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Starsa


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 09.02.10 13:02, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty18.12.08 17:08

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Obvkw1f6sj386h62rb9e

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Starsa


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 09.02.10 13:01, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty09.02.10 13:28

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Anotherfractalbyjrjay16

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Fractalreflectionsbyjrj

"Fractal Reflections" Okay, this one's a bit simplistic,
but the polished material, spherical building material and general camera position helps make the otherwise ordinary Sierpinski pyramid a little more special.

Created by JRJay.


Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Starsa
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty09.02.10 13:35

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty09.02.10 14:02

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty05.09.10 9:58



Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 04.03.12 13:08, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty04.03.12 12:01

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty04.03.12 14:03

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Mandelbrotcrustaceanmed

It's found by following a relatively simple math formula.
What we have featured in this article is a potential 3D version of the same fractal.

skytopia.com


Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Starsa
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα   Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα Empty04.03.12 14:06

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Φράκταλ : Για να έχει κανείς μιά ιδέα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: eSSENTIALs aNGLo hELLENIc eNCYCLOPAEDIa :: Science :: Must See-
Μετάβαση σε: